In de media

Hieronder enkele verwijzingen naar artikels of andere van La Descente du Pont in de media.

Februari 2022

https://www.westtoer.be/nl/het-lekkere-westen/la-descente-du-pont-brecht-devos

februari 2014

gouden vork

2013

http://www.uitinregiokortrijk.be/lekkeruit/la-descente-du-pont

Lekker UiT in La Descente du Pont

Lekker UiT in La Descente du Pont

ladescente.jpg

De Sint-Jan-Baptistkerk licht fraai op als we het charmante dorpsplein van Helkijn oprijden. Restaurant La Descente du Pont vult bijna heel de overkant van het plein. Het restaurant krijgt dezelfde stijlvolle, sobere, witte verlichting als de kerk. Als je La Descente du Pont binnenstapt, valt de soberheid weg. Het restaurant staat vol met oude objecten en lege wijnflessen. Maar dat past perfect bij de landelijke stijl van de tot restaurant omgebouwde hoeve.

De landelijke faciliteitengemeente Spiere-Helkijn is gastronomisch niet rijk bedeeld, maar La Descente du Pont vult dat gat met plezier in. Chef Brecht Devos runt het restaurant al bijna 5 jaar. Samen met zijn echtgenote Chanel Deltombe nam hij La Descente du Pont over van zijn vader. Brecht Devos leerde het vak in toprestaurants, onder andere bij Eddy Vandekerkhove en Saint-Christophe in de regio en in de sterrenrestaurants Saint Nicolas (Elverdinge) en de Librije (Zwolle).

We worden ontvangen door de vlotte, spontane Chanel. Je voelt je meteen thuis en op je gemak. Het interieur helpt daar natuurlijk bij. La Descente du Pont straalt huiselijkheid uit. Overal staan wijnflessen uitgestald en veel oude elementen van de hoeve werden behouden: de dwarsbalken aan het plafond, de openhaard, de oude vloertegeltjes. Maar het restaurant gaat ook mee met zijn tijd. Een indrukwekkende wijnkast met een 100-tal referenties vormt de wand van een apart, meer eigentijds eethoekje in het restaurant.
En in de keuken is chef Brecht Devos al helemaal bij de les: “Wij omschrijven onze keuken als een Frans-Belgische, eerlijke keuken met een beperkte kaart, waarbij we enkel met verse producten werken.” Dat resulteert in een kaart met klassiekers als kikkerbilletjes, carpaccio, steak en lamsfilet. Wij kiezen voor het aantrekkelijke suggestiemenu (€ 52,00, aangepaste wijnen en koffie inbegrepen). Starten doen we met een glas Cava (in welk restaurant krijg je dat nog voor 4 euro?) en een wachtbordje met zacht gerookte forel en rode biet om de smaakpapillen op te warmen. Als voorgerecht volgt langzaam gegaarde varkenspoot en wangetjes met aardappelmousseline en erwten waarbij een vlotte Bordeaux Superieur uit 2008 geschonken wordt. Een voortreffelijk gerecht waarbij de chef de topingrediënten optimaal tot hun recht laat komen. Aan de overkant komt roodbaarsfilet met curry en groentenspaghetti op tafel, een gesmaakte mediterrane bereiding. Na een sorbet van mandarijntjes worden de hoofdgerechten geserveerd: Iberico ‘pluma’, een van de smakelijkste stukken van het befaamde Spaanse varken, en grietfilet met hollandaisesaus, een klassieker. Hiermee bewijst de chef dat hij zeer lekker kan koken, met heel veel respect voor de producten waarmee hij werkt. Bovendien wordt in La Descente du Pont niet beknibbeld op de porties. Hier ga je niet met honger van tafel! Ook de wijn wordt verder gul geschonken: een volle Australische chardonnay bij de vis en een stevige Corbières bij de Iberico. Dat Brecht ook verrassend en creatief uit de hoek kan komen, merk je aan het dessert, een bavarois van cuberdons met citroensorbet, suikerparels en besjes. Een mooi spelletje met textuur- en zoet-zuurtegenstellingen.

In La Descente du Pont eet je heel lekker in een voortreffelijke prijs/kwaliteit verhouding. Bij mooi weer moet het heerlijk zijn om te tafelen op het ruime terras van La Descente du Pont, op het rustige dorpsplein van Helkijn, met zicht op het kerkje.

Info: www.ladescentedupont.be

Tekst: Lieven Vanmarcke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s